Inštitut dr. Jožeta Pučnika si bo še naprej prizadeval, da bi se vsem žrtvam totalitarnih režimov v prihodnje zmogla pokloniti tudi slovenska država

Danes obeležujemo evropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki ga je leta 2009 v Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu določil Evropski parlament in leta 2012 razglasila tudi Vlada RS.

Ob današnjem dnevu v Inštitutu dr. Jožeta Pučnika izražamo iskreno sočutje do vseh žrtev totalitarnih in nedemokratičnih režimov v Evropi ter spoštovanje in poklon vsem, ki so se borili proti njim.

Ponovno poudarjamo, da ima Resolucija o evropski zavesti in totalitarizmu močno simbolno vrednost in jasno obsoja vse zločine proti človeštvu. Obsojamo, da v Sloveniji nekatere politične stranke še danes niso spodobne obsoditi vseh treh totalitarnih režimov, torej tudi komunizma. Predsednica Sveta IJP dr. Andreja Valič Zver je poudarila, da si bo inštitut še naprej prizadeval, da bi se vsem žrtvam totalitarnih režimov v prihodnje zmogla pokloniti tudi slovenska država.

Dodaj odgovor