dr. Andreja Valič Zver na kongresu ÖVP

Predsednica Inštituta dr. Jožeta Pučnika, dr. Andreja Valič Zver se je v soboto, 1. julija udeležila kongresa Avstrijske ljudske stranke (ÖVP), v Linzu.

Med drugim se je srečala s Sebastianom Kurzem, novim predsednikom stranke, ki je tudi zunanji minister vlade v odhodu in Elisabeth Koestinger, ki je postala nova generalna sekretarka stranke. Novi in sveži pristopi so zaznamovali tudi kongres ÖVP, ki ponovno vodi na avstrijskih javnomnenjskih raziskavah in ki ima vse možnosti, da na volitvah sredi letošnjega oktobra ponovno zmaga.

Predvsem je pomembna smer, ki jo želijo mladi, ki so v dobršni meri prevzeli stranko, peljati naprej. S svojimi predlogi in novo politično platformo ne »rinejo« proti sredini, se pravi na levo, ampak obujajo tradicionalne vrednote: varnost, domoljubje, skrb za sočloveka. V svojem govoru je Kurz podčrtal, da bodo Avstrijo na čelu z Avstrijsko ljudsko stranko ponovno popeljali na pota stare slave.

Dr. Andreja Valič Zver se je srečala tudi z nekdanjim avstrijskim obrambnim ministrom in članom akademskega sveta Wilfried Martens Centra, dr. Werner Fasslabendom.

Please follow and like us:

Dodaj odgovor